9 عادت مشترک افراد ناموفق: این عادت‌ها را کنار بگذارید تا موفق شوید

موفقیت یک موضوع پیچیده است. چیزی که برای من به عنوان موفقیت شناخته می‌شود شاید برای شما هیچ معنا و مفهومی نداشته باشد. اما چه بخواهید پولدار شوید یا یک زندگی آرام و شاد داشته باشید باید عادت‌های مثبتی در خود شکل دهید.  برخی از عادت‌ها هستند که در میان افراد موفق رایج‌ترند. به طور حتم درباره این عادت‌ها و تاثیری که بر روی موفقیت افراد گذاشته شنیده‌اید. اما امروز من نمی‌خواهم درباره این عادت‌ها صحبت کنم. در این مقاله قصد دارم به معرفی 10 عادتی بپردازم که افراد ناموفق آن‌ها را در زندگی خود پرورش داده‌اند. اگر نمی‌خواهید در زمره افراد ناموفق قرار بگیرید بهتر است این عادت‌ها را به تدریج از زندگی‌تان حذف کنید.

به تعویق انداختن( اهمال کاری)

اگر مقالات قبلی مرا خوانده باشید به طور حتم می‌دانید که چه موضعی در برابر اهمالکاری دارم. اهمالکاری یا به تعویق انداختن کارها از جمله عادت‌هایی است که می‌تواند موفقیت شما را تحت تاثیر قرار دهد. زمانی که کارهای مهم زندگی‌تان را به تعویق می‌اندازید چه چیزی نصیب‌تان می‌شود؟ شاید بتوانید کارها را تا دقیقه 90 کش دهید اما در نهایت یا مجبور هستید آن وظیفه را برونسپاری کنید یا خودتان دست به کار شوید.

اهمال کاری

بهتر است بدانید که اهمال کاری بیشتر ریشه روانشناختی دارد و اگر به طور اصولی مورد بررسی و درمان قرار نگیرد می‌تواند به یک عادت مزمن و البته خطرناک تبدیل شود. در دوره‌ای که به زودی برگزار خواهیم کرد درباره اهمال کاری و روش‌های مقابله با آن بیشتر صحبت خواهیم کرد. فقط این موضوع را بدانید که نباید خودتان را سرزنش کنید و به دنبال روش‌های اصولی و علمی مبارزه با اهمالکاری باشید.

 

پیشنهاد خواندنی: با این روش‌ها دیگر اهمال کاری نمی‌کنید

نبود نظم شخصی

افراد موفق نظم شخصی را در زندگی خود به یک عادت تبدیل کرده‌اند. برای همه ما پیش آمده است که دوست نداشته باشیم کاری را در زندگی خود انجام دهیم. اگر بخواهیم منتظر انگیزه و حس خوب بمانیم تا به دنبال رویاها و اهداف‌مان برویم مطمئنا آن شنبه جادویی و آن فرصت بی نظیر هیچ وقت ظاهر نخواهد شد.

راس هریس در کتاب شکاف اعتماد به نفس می‌گوید برای داشتن اعتماد به نفس باید اقدام کنیم و دست به کارهای عملی بزنیم. اینکه بنشینیم تا اعتماد به نفس سر و کله‌اش پیدا شود مثل این است که منتظر بمانیم تا جادویی رخ دهد و ما بدون تمرین برنده المپیک شویم.

نظم شخصی در این شرایط خودش را نشان می‌دهد. افرادی که یاد گرفته‌اند بر اساس ارزش‌های خود حرکت کنند و متعهد به رسیدن به اهداف‌شان باشند، در هر حالتی از خودنظمی‌شان بهره می‌برند و کارهای عملی و مفید انجام می‌دهند. اگر احساس می‌کنید هنوز آن انگیزه و آن احساس خوب شروع کار را ندارید فقط 2 دقیقه برایش زمان بگذارید.

مدیریت زمان ضعیف

در به اتمام رساندن کارهای روزانه‌تان چالش دارید؟ اغلب دیر به جلسات کاری می‌رسید؟ مدیریت زمان برای افرادی که مشغله زیادی در زندگی خود دارند می‌تواند کار سختی باشد. اما زمانی که یاد بگیریم در زندگی خود به دنبال چه چیزهایی هستیم و اولویت‌های روزانه‌مان را مشخص کنیم همه چیز برایمان آسان تر می‌شود.

مدیریت زمان

اولین نکته مهمی که در مدیریت زمان باید بدانید این است که اصلا زمان خود را چگونه می‌گذرانید. دفتری دارید که نحوه استفاده از زمان‌تان را در آن ثبت کنید؟ اگر هنوز این دفتر را ندارید توصیه می‌کنم شروع به کار کنید. یک دفتر کوچک بردارید و در آن اسم روزهای هفته را بنویسید. سپس کارهایی که در طول روز انجام می‌دهید را به همراه مدت زمانی که برایشان صرف می‌کنید در آن دفتر یادداشت کنید.

بعد از چند هفته متوجه الگویی می‌شوید که نشان می‌دهد چطور زمان خود را سپری می‌کنید.  بعد از این مرحله باید بتوانید اولویت‌های مهم زندگی‌تان را مشخص کنید و این اولویت‌ها را در بازه‌های زمانی مختلف بگنجانید.

طرز فکر ثابت و منفی

من خیلی‌ها را دیده‌ام که نسبت به وضعیت خود همیشه گله و شکایت می‌کنند و زمانی که صحبت از یادگیری یک مهارت یا تغییر در زندگی‌شان می‌رسد جا می‌زنند. این افراد برای اینکه در مسیر رشد قرار نگیرند بهانه‌های مختلفی را پشت سر هم قطار می‌کنند:

طرز فکر ثابت

  • سنم بالاست
  • از من دیگه گذشته
  • سنم کمه کسی به من اعتماد نمی‌کنه
  • پول ندارم
  • خانواده حمایت گری ندارم
  • وضع اقتصادی بده

اگر بخواهم می‌توانم این فهرست را تا صد یا حتی بیشتر از صد مورد بهانه مختلف ادامه دهم. مطمئن هستم که شما هم از این بهانه‌ها در وضعیت‌های مختلف استفاده کرده‌اید. افراد نا موفق معمولا خوب بلدند برای حرکت نکردن‌شان بهانه بیاورند. اما افراد موفق در کنار تمام مشکلاتی که دارند دست به اقدام می‌زنند. به جای اینکه طرز فکر ثابتی داشته باشید و خودتان را با افکار منفی غرق کنید همین امروز این سوال را از خودتان بپرسید:

اگر بخواهم به رویا و هدف بزرگ خود برسم، همین امروز، همین الان و در همین ساعت چه کار کوچکی می‌توانم انجام دهم؟ چه اقدام کوچکی می‌تواند مرا به آن هدف بزرگم نزدیک‌تر کند؟

سرزنش کردن دیگران

بعضی از افراد یاد گرفته‌اند همه مشکلات خود را گردن بقیه بیندازند. آن‌ها دلیل همه نشدن‌ها و نرسیدن‌هایشان را خانواده و وضعیت کشور می‌دانند و هیچ مسئولیتی در قبال زندگی‌شان نمی‌پذیرند. ناتائیل برندن در کتاب 6 ستون عزت نفس معتقد است پذیرفتن مسئولیت زندگی جزء مهم‌ترین ارکان عزت نفس است. فردی را تصور کنید که خودش را قادر به انجام هیچ کاری نمی‌داند. این فرد برای رسیدن به رویاهایش قدمی بر نمی‌دارد و بقیه را بابت تمام شکست‌هایش مقصر می‌داند. به نظر شما این فرد داستان ما می‌تواند یک آدم تاثیرگذار و مفید باشد؟ من که بعید می‌دانم.

همه ما در زندگی با کمبودها و مشکلاتی روبرو بوده‌ایم. برخی‌هایمان خانواده حمایت‌گری نداشتیم و بعضی‌هایمان از نبود پول رنج برده‌ایم. اما واقعیت این است که هیچ کس مسئول خوشبختی ما نیست. این خود ما هستیم که باید مسئولیت تمام و کمال زندگی خود را بپذیریم و در کنار کمبودها و کاستی‌هایی که داریم به سمت هدف‌هایمان حرکت کنیم.

 ترس از ریسک کردن

من موافق ریسک کردن‌های حساب شده هستم. افراد موفق با وجود ترس‌هایی که در درون‌شان دارند دست به اقدام می‌زنند. این افراد می‌دانند که در ناحیه امن‌شان هیچ چیز جذاب و بدیعی وجود ندارد. آن‌ها با وجود همه تردیدها و شک‌هایی که در درون‌شان وجود دارد پا  را از ناحیه امن زندگی‌شان فراتر می‌گذارند و ریسک‌ می‌کنند. اگر آدم ریسک پذیری نیستید و از شکست می‌ترسید با کارهای کوچک شروع کنید.

تمرکز کوتاه مدت

افراد موفق دید بلندمدت دارند. در این میان افرادی که موفق نیستند صرفا همین امروز را می‌بینند و لذت‌های امروز را مهم‌تر از لذت‌های فردا می‌دانند.

تحقیقات انجام شده نیز این موضوع را به خوبی نشان می‌دهد. اگر به دنبال عادت‌های مشترک افراد ناموفق هستید ببینید افراد چگونه فکر می کنند. آن‌ها به دنبال موفقیت‌های لحظه‌ای هستند یا بلند مدت فکر می‌کنند؟

 عدم سازگاری

زمانی که مشکلی سر راه‌تان قرار می‌گیرد و چالشی جلوی راه‌تان سبز می‌شود زود پا پس می‌کشید یا میدان را به همین راحتی‌ها خالی نمی‌کنید؟ اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که به هنگام بروز شکست یا چالش به دنبال مسیرهای بهتر و جایگزین می‌گردند به شما تبریک می‌گویم. شما در مسیر موفقیت قدم بر می‌دارید. افراد موفق چالش ها را سنگ بنای موفقیت خود می‌دانند و نسبت به شکست‌هایشان پذیرا هستند. اگر در شرایط بحرانی و سخت انعطاف پذیر و سازگار نباشید زود خسته می‌شوید.

مهارت‌های اجتماعی ضعیف

مهارت های اجتماعی ضعیف

یکی دیگر از عادت‌های بدی که افراد ناموفق دارند این است که ارتباطات اجتماعی ضعیفی از خود نشان می‌دهند. موفقیت به تنهایی رخ نمی‌دهد. ما برای رشد کردن‌مان به افراد دیگر نیاز داریم.  برای اینکه بتوانیم پروژه‌ای را پیش ببریم یا کاری را به درستی انجام دهیم به افرادی نیاز داریم که در این مسیر کمک‌مان کنند. اگر می‌خواهید به یک فرد موفق تبدیل شوید باید از همین امروز مهارت‌های ارتباطی و اجتماعی خود را گسترش دهید.

سخن نهایی

افراد موفق عادت‌های متعددی را در خود توسعه داده‌اند که مسیر را برای رسیدن به خواسته‌هایشان هموارتر کرده است. در این میان افراد ناموفق هم عادت‌های بدی دارند که مانع از رسیدن آن‌ها به رویاهای بزرگ‌شان می‌شود. اگر می‌خواهید در زمره دسته دوم نباشید عادت‌هایی که در این مقاله گفتیم را زیر ذره بین ببرید و آن‌ها را به تدریج کاهش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید