چطور یک کارآفرین موفق باشیم؟ ویژگی‌هایی که کارآفرینان موفق دارند

زمانی که ایده‌ای به ذهن‌مان می‌رسد دوست داریم آن را با همه دنیا به اشتراک بگذاریم. همه چیز از یک ایده خوب شروع می‌شود و سپس یک کسب وکار موفق شکل می‌گیرد. اما آیا داشتن ایده به تنهایی می‌تواند از ما یک کارآفرین موفق بسازد؟ آیا راه اندازی کسب وکار و توسعه آن برای کارآفرینان تنها به یک ایده ختم می‌شود؟ راستش را بخواهید ورود به دنیای کارآفرینی برای بیشتر افراد ترسناک است. شما باید مسئولیت همه چیز را بر عهده بگیرید و تلاش کنید به مشتریان‌تان بهترین محصولات و خدمات را ارائه دهید. برای اینکه بر چالش‌های پیش رویتان غلبه کنید به یک سری مهارت‌ها و ویژگی‌ها نیاز دارید. این ویژگی‌ها به کارآفرینان بزرگ کمک کرده‌اند در مسیر توسعه کسب وکار پا پس نکشند و به سمت موفقیت حرکت کنند. اگر شما هم می‌خواهید یک کسب وکار جدید راه اندازی کنید در این مقاله همراه من باشید. در این نوشته می‌خواهم ویژگی‌های کارآفرینان موفق را با شما به اشتراک بگذارم.

چند نوع کارآفرین داریم؟

انواع کارآفرین

زمانی که صحبت از کارآفرینی می‌شود بحث‌های مختلفی پیش روی ما قرار می‌گیرد. همه ما دوست داریم بیزینس خودمان را داشته باشیم و به قول معروف رییس خودمان باشیم. آیا می دانستید که ما 4 نوع کارآفرین داریم؟ نوع اول مخترعان هستند. این افراد همان‌هایی هستند که ایده‌های جذاب خود را به محصول یا خدمت تبدیل می‌کنند. این‌ها قادرند آینده را به خوبی پیش بینی کنند و محصولاتی را ابداع نمایند که نیاز بخش مهمی از جامعه را برطرف می کند.

دسته دوم، صاحبان کسب وکارهای کوچک هستند. این کارآفرینان معمولا تعداد کمی کارمند دارند و تلاش می کنند در کنار کارمندان توانای خود یک بیزینس عالی و کاربردی بسازند.

کارآفرینان آنلاین دسته سومی هستند که معمولا لپ تاپ یا گوشی به دست در همه جا دیده می شوند. این افراد عاشق اینترنت هستند و تلاش می‌کنند کسب وکارشان را در دنیای مجازی بر پا کنند. اما دسته آخر صاحبان کسب وکارهای خانگی هستند. طیف اعظمی از اعضای این گروه به خانم‌های خانه‌دار تعلق دارد. اما در میان آن‌ها آقایان هم جایگاه ویژه خود را دارند. این افراد از محل زندگی خود برای راه‌اندازی کسب وکار استفاده می‌کنند. شما در کدام دسته قرار می‌گیرید؟

کارآفرین‌های موفق چه ویژگی‌هایی دارند؟

ویژگی کارآفرینان موفق

خوب حالا که با 4 نوع کارآفرین آشنا شدیم بهتر است به سراغ ویژگی‌هایی برویم که به ما کمک می کند کارآفرین موفقی باشیم. بله شروع کسب وکار جدید از صفر کمی ترسناک به نظر می‌رسد اما اگر روی خودتان کار کنید بدون شک در برابر مشکلات بیرونی هم با قدرت و انگیزه بیشتری ادامه خواهید داد. یادتان باشد هیچ فرمول جادویی برای راه اندازی کسب وکارهای موفق وجود ندارد. چیزی که افراد را از هم متمایز می‌کند ویژگی‌هایی است که در خود توسعه داده‌اند. حالا بیایید نگاهی به این ویژگی‌ها بیندازیم.

تمایل به خودسازی

اولین و مهم‌ترین ویژگی‌ که کارآفرینان موفق در خود توسعه می‌دهند تمایل به خودسازی است. راه‌اندازی کسب وکار چالش‌های خاص خود را دارد. اگر شما بر روی خودتان کار نکرده باشید بدون شک در میان مشکلات و چالش‌هایی که پیش رویتان قرار می‌گیرد پا پس می‌کشید و تسلیم می‌شوید. افرادی که بیزینس‌های موفقی دارند قبل از هر چیز بر روی خودشان کار کرده‌اند. خودسازی یکی از اولین و مهم‌ترین مسیرهایی است که معمولاً نادیده گرفته می‌شود.

نظم

هرچند توسعه یک زندگی منظم در میان فرآیند خودسازی جای می‌گیرد اما بیان دوباره آن خالی از لطف نیست. داشتن انضباط فردی برای کارآفرینان بسیار مهم است. شما به عنوان یک کارآفرین مسئولیت‌های زیادی خواهید داشت و باید بتوانید تا جایی که می‌توانید بین اجزای مختلف زندگی‌تان تعادل برقرار کنید. اگر انضباط فردی نداشته باشید دیگر قادر نخواهید بود برنامه شلوغ خود را مرتب کنید و به کارهای مختلف‌تان برسید. شما به خودانگیزشی نیاز خواهید داشت تا صبح‌ها سر ساعت مقرر از خواب بیدار شوید و بر روی ماموریت مهمی که برای خود تدوین کرده‌اید کار کنید.

کنجکاوی

کارآفرینان موفق همیشه به دنبال یادگیری مسائل جدید هستند. در دنیایی که هر روز و هر لحظه اتفاقات جدید رخ می‌دهد و فناوری‌های مدرن سر در می‌آورد نمی‌توان ساکن بود. شما به عنوان کارآفرین باید کنجکاو باشید و بتوانید فناوری‌های جدید را به سرعت یاد بگیرید. کنجکاوی به شما کمک می‌کند به دنبال فرصت‌های جدید برای رشد خود و کسب‌وکارتان بگردید و از این فرصت‌ها به بهترین شکل ممکن بهره ببرید. کنجکاوی برای یادگیری و کشف ناشناخته‌ها یکی دیگر از ویژگی‌های کارآفرینان موفق است.

خلاقیت

مگر می‌شود کارآفرین بود و خلاقیت نداشت؟ این ویژگی جزء موارد مهم برای افراد کارآفرین است و باید به خوبی بررسی شود. زمانی که درباره خلاقیت صحبت می‌کنیم بیشتر افراد می‌گویند که ما آدم خلاقی نیستیم. این افراد فکر می‌کنند که باید استعداد خلاقیت داشته باشند وگرنه هیچ کاری از دست‌شان بر نمی‌آید. نکته مهمی که باید بدانید این است که خلاقیت یک مهارت است و می‌توان آن را به شیوه‌های مختلف پرورش دارد. کارآفرینان همیشه به دنبال روش‌های خلاقانه برای حل مشکلات خود می‌گردند چون منابع محدود و زمان محدودی در اختیار دارند.

صداقت

در دنیای کسب وکار برای اینکه ماندگا باشید و بتوانید در میان رقبای مختلف خودتان را متمایز کنید به صداقت نیاز دارید. این ویژگی شخصیتی به شما کمک می‌کند شهرت و اعتبار ماندگاری بسازید، نظر مخاطبان را به سمت خود جلب کنید، برای کارمندان خود یک رهبر عالی باشید و از حمایت و همدلی مشتریان‌تان بهره ببرید. چه کسی حاضر است به برندهایی اعتماد کند که مدام دروغ می‌گویند و قصد کلاهبرداری دارند؟

تمایل به برنامه ریزی

هرچند بیشتر افراد داشتن برنامه را برای موفقیت کارآفرینان ضروری نمی‌دانند اما کسب‌وکارهای موفق شانسی رفتار نمی‌کنند. کسب وکارهایی که موفق هستند به دنبال آینده‌ای می‌گردند که خودشان طراح آن هستند، برای آن برنامه‌های مختلف می‌ریزند و از این برنامه به عنوان راهنما کمک می‌گیرند. اگر در طول مسیر مشکلی پیش آمد می‌توان برنامه را تغییر کرد یا اصلاح نمود. شما باید برای 5 الی 10 سال بعدی کسب وکار خود چشم انداز داشته باشید. می‌دانم که ما در دنیای عدم قطعیت زندگی می‌کنیم اما باز هم باید بدانید که مسیرتان کجاست و قرار است به کجا برسید.

خطرپذیری

افراد خطرپذیر جرات زیادی دارند و می‌توانند رهبران عالی برای کسب وکارها باشند. گاهی از اوقات در مسیر کارآفرینی اتفاقاتی رخ می‌دهد که خارج از برنامه پیش بینی شده ما هستند و نیاز به تصمیم‌های فوری دارند. در این شرایط شما باید خطرپذیر باشید و بتوانید بهترین گزینه را برای تصمیم‌گیری انتخاب کنید.

سازگاری

در دنیای امروز ما همه چیز به سرعت تغییر می‌کند. کافیست یکسال پیش را با وضعیت اکنون خود مقایسه کنید تا متوجه شوید درباره چه چیزی حرف می‌زنم. کارآفرینان هم هر روز با چالش‌های غیر منتظره‌ای روبرو می‌شوند و فرصت‌های مختلفی پیش رویشان قرار می‌گیرد. به همین خاطر این افراد باید چابک و تیزحس باشند و بتوانند در کمترین زمان ممکن بهترین تصمیم‌ها را بگیرند. سازگاری دقیقا همان چیزی است که این افراد به آن نیاز دارند.

تاب آوری در برابر شرایط سخت و شکست‌ها

شکست بخشی از مسیر راه‌اندازی کسب‌وکار است. کارآفرینان موفق افرادی هستند که از شکست‌ها واهمه ندارند و این شکست‌ها را آخر دنیا نمی‌دانند. شکست نشان می‌دهد ما مسیر درستی پیش نگرفتیم و باید کارهایی که انجام داده‌ایم را دوباره بررسی کنیم. افراد موفق آن‌هایی هستند که از موانع سر راه‌شان درس می‌گیرند و با خلاقیت و نوآوری مسیر جدیدی برای رسیدن به اهداف‌شان می‌یابند.

درک درست از محصولات و خدمات

کارآفرینان خیلی خوب می‌دانند چه محصولاتی را باید عرضه کنند و چه زمانی محصولات‌شان را بفروشند. این افراد درک درستی از محصولات و خدمات‌شان دارند و می‌دانند چطور باید برای آن‌ها ارزش آفرینی کنند. آن‌ها مشتریان هدف‌شان را می‌شناسند و با نیازهایشان آشنا هستند.

قدرت شبکه سازی

قدرت شبکه سازی

اگر نتوانید با سایر افراد ارتباط برقرار کنید چطور می‌توانید کسب وکارتان را رشد دهید؟ قدرت و قابلیت شبکه سازی با سایر افراد ویژگی دیگری است که کارآفرینان موفق را از افراد دیگر متمایز می‌کند. زمانی که افراد جدیدی را ملاقات می‌کنید باید بتوانید خودتان را معرفی کنید و درباره محصولات و خدمات‌تان حرف بزنید.

سخن نهایی

همانطور که مشاهده کردید برای رسیدن به کسب وکار موفق باید ویژگی‌های مختلفی را در خود توسعه دهید. البته این‌ها تنها ویژگی‌های مورد نیاز برای صاحبان کسب وکار نیست. شما باید بتوانید قابلیت‌ها و ویژگی‌های مختلفی را در خود توسعه دهید که کمک‌تان می‌کند در مقابل ناملایمات و مشکلات بایستید و تسلیم نشوید. اولین قدم برای راه اندازی کسب وکار توسعه ویژگی‌های درست در خود و گام نهادن در مسیر خودسازی است. بعد از پشت سر گذاشتن این مسیر باید به سراغ کسب مهارت‌های مختلف بروید و تا جایی که می‌توانید تخصص خود را افزایش دهید. به خاطر داشته باشید که موفقیت یک شبه حاصل نمی‌شود. شما باید روی خودتان و مهارت‌هایتان سرمایه گذاری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید