توسعه فردی چیست؟ کامل‌ترین فهرست مهارت‌های توسعه فردی

همه چیز درباره توسعه فردی

همه ما انسان‌ها عاشق پیشرفت هستیم. اگر از فردی بپرسید دوست داری پیشرفت کنی یا نه به طور حتم جوابش مثبت خواهد بود. هیچ کس دوست ندارد در بدبختی غوطه ور شود یا با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم کند. دست یافتن به نسخه‌ای که بهترین نسخه از خودمان باشد آرزویی دست یافتنی است. زمانی که تصمیم می‌گیرید یک مهارت جدید بیاموزید یا رفتاری که دوستش ندارید را ترک کنید در واقع وارد مسیری شده‌اید که شما را به نسخه بهتری از خودتان تبدیل می‌کند. این مسیر اگرچه مسیری پرپیچ و خم است و مشکلات زیادی سر راه شما قرار می‌دهد اما در نهایت به مقصدی می‌رسد که بسیار چشم‌نواز است. نام این مسیر توسعه فردی است. اگر همین امروز تصمیم بگیرید وارد این مسیر شوید و گام به گام و مرحله به مرحله پیش بروید مطمئن باشید یکسال بعد به فردی تبدیل شده‌اید که نسخه بهتری از شماست. فردی که می‌تواند مشکلاتش را با جرات و اطمینان بیشتری حل کند، روابط سازنده‌ای با اطرافیان خود برقرار نماید و در نهایت عاشق خودش باشد. در این مقاله می‌خواهم به طور مفصل درباره اینکه توسعه فردی چیست صحبت کنم و به مواردی بپردازم که بررسی آن‌ها کمک‌تان می‌کند این مسیر را بهتر و سریع‌تر طی کنید. پس تا انتها همراه من باشید.

توسعه فردی چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم مبحث مربوط به رشد فردی را با هم بررسی کنیم باید به تعریف خود این واژه بپردازیم. تعاریف زیادی برای واژه توسعه فردی وجود دارد. هر کسی از دیدگاه متفاوتی به این ماجرا نگاه کرده و تعریف خاصی را بیان کرده است. اما برای من این تعریف بهترین گزینه است: توسعه فردی فرآیندی است که در آن کارها و مهارت‌های جدیدی یاد می‌گیرید که این مهارت‌ها در یک سبد مهارتی قرار می‌گیرند و شانس موفقیت، رسیدن به اهداف و دستیابی به رویاهایتان را دو چندان می‌کنند. در واقع زمانی که تصمیم می‌گیرید به رشد فردی خودتان بپردازید دست به اقداماتی می‌زنید که ثمره آن بهبود شرایط زندگی‌تان است. تبدیل شدن به نسخه بهتری از خودتان که همیشه در موردش صحبت کرده‌ایم. زمانی که درباره توسعه فردی حرف می‌زنیم منظورمان مهارت‌های احساسی، اجتماعی و فنی است که برای رسیدن به یک زندگی بهتر و پربارتر نیاز دارید. این مهارت‌ها به تنهایی کاری از پیش نمی‌برند اما زمانی که در یک مجموعه کنار هم قرار می‌گیرند موفقیت‌تان را بیشتر می‌کنند. این دقیقا همان چیزی است که ما از این فرایند جذاب نیاز داریم.

توسعه فردی چیست؟

در واقع مسیر توسعه فردی به معنای توسعه آگاهانه مهارت‌ها و توانایی‌هایی است که می‌تواند کیفیت زندگی شما را بهتر کند. تا به حال از خودتان پرسیده‌اید که چرا نمی‌توانید در کارتان خوب ظاهر شوید؟ چرا روابط اجتماعی و احساسی پایداری ندارید؟ قبل از اینکه نیروهای بیرونی را مقصر این ماجراها بدانید بهتر است درون خود را تجزیه و تحلیل کنید. هر فردی صرف نظر از سن، سطح تحصیلات و شرایطی که دارد باید به فکر توسعه فردی خود باشد و مسیری برای رشد خود در نظر بگیرد. در واقع شما نیاز دارید عادت‌ها، ایده‌ها، افکار، احساسات و رفتارهایی در خودتان ایجاد کنید که به غلبه بر چالش‌ها کمک می‌کنند و مسیر را برایتان روشن‌تر می‌سازند.  پس به خاطر داشته باشید که این حوزه در برگیرنده موارد مختلفی است که بررسی هر کدام و به دست آوردن مهارت در آن‌ها بهترین راه برای شروع زندگی بهتر است.

اهمیت توسعه فردی

اگر با اهمیت یک موضوع آشنا شوید بهتر می‌توانید خودتان را برای آغاز آن قانع کنید. در واقع اگر بدانید که رشد فردی چقدر می‌تواند زندگی و کسب‌وکارتان را متحول کند هر طور شده زمان خود را خالی می‌کنید و تصمیم می‌گیرید یک قدم به سمت جلو حرکت کنید. رشد فردی به شما کمک می‌کند به تمام پتانسیلی که در وجودتان هست برسید. در ادامه به مزایایی خواهیم پرداخت که قرار گرفتن در مسیر توسعه فردی برای شما به ارمغان می‌آورد.

انگیزه‌تان را برای ادامه مسیر بیشتر می کند

زمانی که تصمیم بگیرید می‌خواهید رشد کنید و معنای زندگی‌تان را بیابید قادر خواهید بود اهدافی را تنظیم کنید و خودتان را برای دستیابی به آن ملزم نمایید. هر چقدر درباره آینده خود دقیق‌تر فکر کنید و تفکر بلندمدت نسبت به آینده داشته باشید اهداف بهتری می‌چینید، با هیجان بیشتری کار را ادامه می‌دهید و کارهای جدیدی را امتحان می کنید.اینجاست که انگیزه شما برای ادامه مسیر بیشتر می‌شود.

می‌توانید مهارت‌های بیشتری به دست آورید

توسعه فردی

یادتان هست که گفتم توسعه فردی به معنای تقویت سبد مهارت‌هاست؟ زمانی که خودتان را برای رشد فردی آماده می‌کنید در واقع در حال آماده سازی خود برای کسب مهارت‌های جدید هستید. با قرار گرفتن در مسیر توسعه فردی مجبور خواهید شد هر روز یک قدم به نسخه بهتر خود نزدیک‌تر شوید و اینکار را با کسب مهارت‌های جدید انجام خواهید داد.

بهره‌وری‌تان را افزایش می‌دهد

رشد فردی به شما کمک می‌کند بهره‌وری بیشتری داشته باشید چون حالا یک دید روشن از آینده دارید و می‌دانید قرار است به کجا برسید. این دید روشن و واضح به شما انگیزه می‌دهد کارهای خود را با بهره‌وری بهتری انجام دهید و دیگر کارهای مهم خود را به تعویق نیندازید.

کنترل بیشتری بر روی خود خواهید داشت

زمانی که در حال توسعه فردی هستید و می‌خواهید خودتان را بهبود ببخشید بر روی جنبه‌های مختلفی از زندگی تان تمرکز می‌کنید. در این شرایط مجبور هستید مدام خودتان را زیر ذره بین ببرید و کارها و اقدامات‌تان را رصد کنید. همین امر به شما کمک می کند کنترل بیشتری بر روی خود داشته باشید و نیروی کنترل درونی را فعال کنید.

شما را به موفقیت‌های بزرگ‌تری می‌رساند

شاید باور نکنید اما راز موفقیت در هر جنبه‌ای از زندگی با توسعه و رشد فردی آغاز می‌شود. مگر می‌شود بر روی خودتان کار نکنید و انتظار موفقیت داشته باشید؟ مگر می‌شود خصوصیات و ویژگی‌های خوبی در خود پرورش ندهید و انتظار روابط عالی داشته باشید؟ هر موفقیتی از خودِ شما آغاز می‌شود. پس اگر در مسیر رشد فردی قرار بگیرید بر روی بخش‌های مختلف زندگی خود کار می‌کنید و موفقیت‌هایی بزرگ به دست می‌آورید.

به شما کمک می‌کند شادتر زندگی کنید

دلیل و هدف اصلی هر برنامه رشد فردی شادی شماست. ما انسان‌ها به دنبال شادی و خوشحالی بیشتر در زندگی هستیم و می‌خواهیم خودمان را به موقعیت‌های شاد برسانیم.  زمانی که خودتان، زندگی‌تان و روابط‌تان را بهبود می‌بخشید، بیشتر به اهداف‌تان می‌رسید و در نهایت شادتر می‌شوید. شاید در مراحل اول تغییرات زیادی احساس نکنید اما مطمئن باشید که اگر آهسته و پیوسته حرکت کنید به شادی مستمر هم دست پیدا خواهید کرد.

رابطه‌تان با دیگران و خودتان بهتر می‌شود

فردی که بر روی ابعاد مختلف زندگی خود کار کرده تجربیات زیادی دارد. اگر همین امروزتان را با چند سال قبل مقایسه کنید بدون شک متوجه پیشرفت‌های زیادی در شخصیت‌تان خواهید شد. رشد و توسعه فردی به شما کمک می‌کند رابطه بهتری با دیگران و البته خودتان داشته باشید.

به شما کمک می‌کند زندگی بهتری داشته باشید

هر چقدر شادی بیشتری تجربه کنید، رابطه بهتری داشته باشید، دستاوردهای بیشتری کسب کنید، به نسخه بهتری از خودتان تبدیل شوید کیفیت زندگی‌تان هم بیشتر می‌شود. در چنین شرایطی زندگی غنی‌تری خواهید داشت و در کنار مشکلات بهترین عملکرد را از خود به نمایش خواهید گذاشت.

به شما کمک می‌کند با تغییرات بهتر خو بگیرید

زمانی که می‌پذیرید باید تغییر کنید و به دنبال تغییر خودتان و زندگی‌تان می‌روید بهتر می‌توانید تغییرات خوب یا بدی که خارج از کنترل‌تان هست را هم کنترل کنید.  افرادی که روی خودشان کار کرده‌اند سریع‌تر با تغییرات دنیای بیرون خو  می‌گیرند و قادرند افکار و احساسات منفی و اضطراب آور را مدیریت کنند.

در تصمیم گیری و حل مشکلات تواناتر خواهید بود

توسعه فردی به این معنی است که بتوانید زندگی موثرتر و پربارتری داشته باشید. زمانی که در این فرآیند قرار می‌گیرید می‌توانید تصمیمات بهتری اتخاذ کنید و مشکلاتی که هر روز سر راه‌تان قرار می‌گیرند را بهتر و موثرتر حل کنید. در واقع با سفری که به دنیای درون خود دارید می‌توانید نقاط قوت و ضعف خود را بهتر بشناسید و بر روی نقاط ضعف خود کار کنید. در چنین شرایطی است که قادر خواهید بود بهتر فکر کنید، بهتر تصمیم بگیرید و راحت‌تر مشکلات را حل و فصل کنید.

با توسعه فردی سالم‌تر خواهید بود

اگر بدانید که چقدر ارزشمند هستید به طور حتم به فکر سلامتی خود هم خواهید بود. بروز بیماری‌های مختلف به دلیل عادت‌های شخصی بدی است که در طول سال‌ها روی هم تلنبار می‌کنیم. مثلا ممکن است به دلیل رژیم غذایی نامناسب یا تنبلی با فشار خون بالا یا قند خون مواجه شویم. گاهی از اوقات کنترل نکردن استرس و اضطراب هم می‌تواند دلیلی بر ایجاد بیماری باشد. با رشد فردی بیشتر از قبل به ارزش اصلی خود پی می‌برید و تلاش می‌کنید خود را سالم‌تر نگه دارید. حالا دیگر هر غذایی را نمی‌خورید، هر استرسی را به خود وارد نمی‌کنید و در هر جمعی حضور پیدا نمی‌کنید.

راحت‌تر به اهداف خود دست پیدا می‌کنید

هدف گذاری اصلی‌ترین مولفه برنامه توسعه فردی است. وقتی از تکنیک‌های رشد فردی استفاده می‌کنید تا خودتان را بهتر بشناسید و با درون خود آشنایی بیشتری پیدا کنید می‌توانید راحت‌تر به اهدافی که در نظر گرفته‌اید برسید.

الهام‌بخش دیگران خواهید شد

توسعه فردی و قرار گرفتن در این مسیر به معنای رشد تدریجی است. مطمئن باشید زمانی که تغییر می‌کنید اطرافیان‌تان بهتر از هر فرد دیگری متوجه این تغییرات می‌شوند. داستان شما، پیشرفت‌تان و موفقیت‌هایی که کسب کرده‌اید زبانزد عام و خاص می‌شود و دیگران را به حرکت وا می‌دارد. حالا شما یک فرد تاثیرگذار هستید که می‌توانید الهام بخش دیگران باشید و راه و چاه را به آن‌ها نشان دهید.

حس بهتری نسبت به خودتان خواهید داشت

به شما قول می‌دهم قدم گذاشتن در مسیر رشد فردی به هر دلیلی که باشد سرشار از احساسات خوب است. اینکه ببینید قدم به قدم در حال تبدیل شدن به فرد دیگری هستید و دارید پروانه وجودتان را رها می‌کنید حس شگفت‌انگیزی است. این حس را تا تجربه نکنید به عمق و اهمیتش پی نخواهید برد

بهتر فکر می‌کنید و هوشمندانه‌تر عمل می‌کنید

رشد فردی به شما کمک می‌کند تصمیمات آگاهانه و بهتر بگیرید. زمانی که در این مسیر پا می‌گذارید خودتان را ملزم به مطالعه می‌کنید. با مطالعه هر کتاب و پست ارزشمندی بر دانسته‌های قبلی‌تان اضافه می‌شود. در چنین شرایطی هوشمندی شما افزایش پیدا می‌کند و می‌توانید کارهای بهتری انجام دهید.

شانس در خانه شما را هم می‌زند

برخی‌ها بر این باورند که شانس مولفه اصلی موفقیت انسان‌ها نیست. بعضی‌ها هم ارزش بسیاری برای شانس قائل‌اند و فکر می‌کنند این یک مزیت ناعادلانه برای برخی از افراد موفق است. شانس زمانی در خانه شما را می‌زند که روی خودتان کار کرده باشید. وقتی سبک زندگی بی نظیری دارید، مهارت‌های خود را توسعه می‌دهید، بر روی ابعاد مختلف وجودتان کار می‌کنید می‌توانید فرصت‌های بی نظیری هم به دست آورید. همه دوست دارند با انسان‌های خودساخته کار کنند و معاشرت داشته باشند. پس اگر می‌خواهید خوش شانس باشید بر روی خودتان کار کنید.

 

نقشه راه توسعه فردی

نقشه راه توسعه فردی

حالا که با اهمیت و مزایای رشد فردی آشنا شدیم بهتر است یک نقشه راه برای خودمان داشته باشیم. در ادامه می‌خواهم مراحلی که در این مسیر پیش رویتان خواهد بود را معرفی کنم.

خودتان و انگیزه‌هایتان را بشناسید

قبل از اینکه شروع به برنامه ریزی کنید باید بدانید کجا هستید و به کجا می‌خواهید بروید. در واقع یک تحلیل کلی از جایی که هستید( موقعیت فعلی) و جایی که می‌خواهید به آن برسید( اهدافی که برای آینده دارید) به شما کمک می‌کند بهتر تصمیم بگیرید. یک تحلیل کامل از خودتان داشته باشید تا بفهمید چه کسی هستید؛ چه انگیزه‌هایی دارید و چه کاری قرار است در آینده انجام دهید. اگرچه این مرحله به نظر ساده و خسته کننده می رسد اما اگر شناخت کافی از خودِ فعلی‌تان نداشته باشید نمی‌توانید به نسخه بهتر خود فکر کنید. اگر در این مرحله مشکل داشتید چالش رایگان زیر صفر را دانلود کنید و با دستورالعمل‌های آن درک بهتری از وضعیت خود داشته باشید

چشم‌انداز و ستاره قطبی خود را پیدا کنید

حالا که یک تصویر کلی از خودتان دارید، می‌دانید چه کسی هستید و چه چیزی به شما انگیزه می‌دهد نوبت به یافتن (vision) چشم انداز یا همان ستاره قطبی‌تان است. چشم انداز هدف واحدی است که همانند یک راهنما در مسیر برایتان عمل می‌کند و به شما نشان می‌دهد قرار است به کجا برسید. در این مرحله چشم‌انداز بزرگی برای خود انتخاب کنید و رویاهای بزرگی در سر داشته باشید. نوشتن آرزوهای بلندپروازانه ممکن است برایتان وحشتناک باشد. شاید فکر کنید من نمی‌توانم به این رویای بزرگ دست پیدا کنم. من لایق این آرزوی جاه طلبانه نیستم. اما دست نگه دارید. قرار نیست این چشم‌انداز را در یک سال به واقعیت برسانید. این یک دید بلندمدت است. باید بدانید قرار است 5 سال، 10 سال یا 20 سال بعد کجا قرار است باشید. هر چند این چشم انداز ممکن است در طول سال‌ها تغییر کند اما باز هم راهنمای خوبی برایتان خواهد بود.

چشم اندازتان را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کنید

حالا که ما رویاپردازی کرده‌ایم و آرزوهای بزرگ‌مان را روی کاغذ آورده‌ایم نوبت به کار عملی می‌رسد. چگونه می‌خواهید به این آرزوی بزرگ دست پیدا کنید؟ در این قسمت باید چشم‌اندازتان را به اهداف کوچک تقسیم کنید. از خودتان بپرسید:

  • برای رسیدن به این هدف چه چیزهایی باید یاد بگیرم؟ چه مهارت‌های سخت و نرمی باید در رزومه‌ام داشته باشم؟
  • این مهارت چگونه به من کمک می‌کند به هدف بلند مدت خود برسم؟ آیا این مهارت ارزش یادگیری دارد؟ آیا اولویت دارد این مهارت را قبل از سایر مهارت‌ها بیاموزم؟
  • چگونه می‌خواهم این مهارت را یاد بگیرم؟ قرار است دوره رایگان بگذرانم یا یک دوره پولی؟ کتاب بخوانم یا از مربی کمک بخواهم؟
  • چگونه می‌توانم پیشرفت خودم را بسنجم؟ موفقیت از نگاه من چه شکلی است؟ چه زمانی می‌توانم بگویم در یادگیری این مهارت موفق بوده‌ام؟
  • این مهارت را در چه بازه زمانی باید تمام کنم؟ لازم است عجله داشته باشم؟ باید در مفاهیم آن عمیق شوم؟

اهداف مرحله قبل را به هدف‌های کوچک‌تر تقسیم کنید

خوب حالا ما یک سری هدف دیگر داریم که باید آن‌ها را هم کوچک‌تر کنیم تا در برابر تغییر از خودمان مقاومت نشان ندهیم. در مرحله بعد از نقشه راه توسعه فردی از خودتان بپرسید برای رسیدن به اهداف مرحله قبل چه کارهایی باید انجام دهم. به اهدافی که در مرحله قبل تنظیم کردید نگاه کنید. آن‌ها را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کنید. مثلا اگر می‌خواهید مدیریت زمان یاد بگیرید و تصمیم گرفته‌اید از تکنیک پومودورو استفاده کنید این فرآیند را به گام‌های کوچک‌تر تقسیم کنید. به عنوان مثال درباره تکنیک پومودور تحقیق کنید، برنامه‌ها و ابزارهایی که برای این تکنیک هست را مقایسه کنید، یک بار از این ابزارها استفاده کنید، مزایا و معایب هر ابزار را بنویسید و سپس بهترین گزینه را انتخاب کنید.

مهارت‌های خود را ارزیابی کنید

حالا شما یک برنامه دارید و آماده اجرایی کردن آن هستید. این مرحله بهترین زمان برای ارزیابی خودتان است. ببینید درباره چه چیزی خوب هستید و چه کارهایی را بدون رنج کشیدن انجام می‌دهید. در حال حاضر با چه چالش‌هایی روبرو هستید؟ چه مهارت‌هایی دارید؟ چه مهارت‌هایی ندارید؟

دست به کار شوید

همیشه گفته‌اند دو صد گفته چون نیم کردار نیست. هر چقدر که برنامه بریزید و اهداف تعیین کنید بدون عمل کردن چیزی نصیب‌تان نمی‌شود. شما باید در این مرحله شروع به کار کنید. می‌دانم ممکن است کمالگرا باشید یا فکر کنید هنوز زمان مناسب برای انجام این کار فرا نرسیده است. اما یادتان باشد هیچ وقت زمان مناسب فرا نمی‌رسد. این شما هستید که باید زمان مناسب را بسازید. از گام‌های کوچک و قابل انجام شروع کنید.  مهارت‌هایی که باید یاد بگیرید را به دوره‌های کوتاه تقسیم کنید. فقط کارتان را شروع کنید و اهمال کاری را کنار بگذارید.

چک لیست توسعه فردیچک لیست توسعه فردی

قرار گرفتن در مسیر توسعه فردی به معنای انجام کارهای کوچکی است که می‌تواند مزایای بی نظیری برای شما فراهم آورد. زمانی که صحبت از رشد فردی به میان می‌آید منظور همان فرآیند مستمری است که باید طی شود تا درک شما از خودتان بهبود یابد و شرایط برای رشد نقاط قوت و بهبود نقاط ضعف فراهم شود. در واقع رشد فردی راه یک شبه‌ای نیست که امروز آغاز و فردا تمام شود. زمانی که در این مسیر قدم می‌گذارید باید به فکر بهبود مهارت‌های خود باشید و مدام به دنبال راهی برای تبدیل شدن به نسخه‌ای بهتر از خودتان. به همین خاطر داشتن یک چک لیست می‌تواند شما را از سردرگمی خارج کند. از این چک لیست ایده بگیرید و فهرستی از کارهایی که روزانه برای توسعه و رشد خودتان باید انجام دهید بنویسید.

شکرگزاری روزانه

حتماً شما هم شنیده‌اید که می‌گویند شکر نعمت نعمتت افزون کند. یکی از بهترین مواردی که می‌توانید به روتین روزانه‌تان اضافه کنید شکرگزاری نسبت به نعمت‌های زندگی است. همه ما در زندگی خود نعمت‌های فراوانی داریم که گاه به دلایل مختلف از دیدن‌شان محرومیم. پدر و مادری که همیشه کنارمان بوده‌اند، سرپناهی که بالای سرمان بوده است، دوستانی که عاشقمان هستند، غذای گرمی که هر روز می‌خوریم، سلامتی که داریم. همه این‌ها نعمت‌هایی هستند که گاه از بودن‌شان بی خبریم و فکر می‌کنیم بدبخت‌ترین آدم روی کره زمینیم. نوشتن نعمت‌ها و شکرگزاری بابت هر آنچه که داریم می‌تواند بهترین راه برای دیدن نقاط مثبت زندگی‌مان باشد. این تکنیک به شما کمک می‌کند به جای فکر کردن به نداشته‌هایتان به چیزهایی که دارید فکر کنید و حس و حال بهتری داشته باشید. هر روز صبح یا شب زمانی را برای نوشتن نعمت‌های زندگی خود صرف کنید و سه الی پنج مورد از چیزهایی که بابت آن خدا را شاکر هستید بنویسید.

مطالعه کتاب‌های ارزشمند

مطالعه یکی دیگر از مواردی است که باید در روتین روزانه خود بگنجانید. چه بخواهید 5 صفحه کتاب بخوانید یا مثل وارن بافت 500 صفحه، باید خودتان را به این عادت خوب خو دهید. مزایای کتابخوانی را بهتر از من می‌دانید. اگر کتابخوان نیستید یا احساس می‌کنید زمان کافی برای مطالعه ندارید دست نگه دارید. روزهای خود را به دقت رصد کنید تا ببینید در چه بازه‌ای از روز می توانید 10 الی 15 دقیقه زمان خالی پیدا کنید. حالا همین زمان خالی را با یک کتاب غیر داستانی پر کنید. از کتاب‌های پرفروش آمازون در حوزه کاری خود مطلع شوید و هر هفته یا هر ماه چند مورد از این کتاب‌ها را بخوانید. مطمئن باشید بعد از یکسال به فردی تبدیل می‌شوید که دیگر کسی او را مثل قبل نمی‌شناسند.

بررسی افکار و گفتگوهای درونی

اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که زیاد با خود حرف می زنید این روتین در چک لیست توسعه فردی می‌تواند برایتان مفید باشد. هر روز بازه‌ای از زمان خود را برای بررسی گفتگوهای درونی خود اختصاص دهید. بیشتر به چه چیزهایی فکر می‌کنید؟ این افکار منفی هستند یا مثبت؟ می‌توانید افکار منفی را به افکار مثبت تبدیل کنید؟ اگر جملات تاکیدی درست و اصولی استفاده کنید تا وراجی‌های درون ذهن خود را خاموش کنید و انرژی که صرف این افکار منفی می‌شود را برای کارهای بزرگ‌تر اختصاص دهید.

انجام تمرینات ورزشی

وقتی صحبت از ورزش به میان می‌آید خیلی‌ها اخم می‌کنند و می‌گویند من زمان کافی برای انجام تمرینات ورزشی را ندارم. منظور من از ورزش، تمرین کردن در حد ورزشکاران المپیک نیست. البته که ورزشکار حرفه‌ای بودن عالی است اما شما به عنوان صاحب کسب وکار یا کارآفرین باید به سلامتی خود هم توجه ویژه‌ای داشته باشید. هر روز یک حرکت کششی انجام دهید، در چالش پیاده روی شرکت کنید یا اینکه روی تردمیل‌تان بدوید. خودتان را از شر زندگی ساکن امروزی رها کنید تا بدنی سالم‌تر داشته باشید و بتوانید کارها را به درستی به پیش ببرید.

ساخت عادت‌های جدید

با خودتان فکر کرده‌اید که چه عادت‌های بدی در زندگی دارید که مانع از رسیدن شما به اهداف‌تان می‌شود؟ توسعه عادت‌های جدید و شکستن عادت‌های بد به زمان نیاز دارد. پس سعی کنید در روتین خود برنامه‌ای برای ساخت عادت‌های مفید داشته باشید. به جای اینکه مدام در اینستاگرام باشید و محتواهای غیر مفید را مطالعه کنید به سراغ محتواهای مفید بروید. وبلاگ‌های خوبی بخوانید، رژیم غذایی خود را چک کنید، فیلم‌های فاخر ببینید، موسیقی جذاب گوش کنید و هر روز مدیتیشن کنید. همه این‌ها جزء عادت‌های خوبی هستند که در طولانی مدت می‌توانند اتفاقات خوبی برایتان رقم بزنند.ببینید در آینده به چه مهارت‌هایی نیاز دارید و همین مهارت‌ها را به عادت‌های ماندگار تبدیل کنید. باید زبان تان را تقویت کنید؟ پس هر روز وبلاگ‌های انگلیسی را بخوانید و پادکست‌های انگلیسی گوش کنید. نیاز دارید کار با ورد را یاد بگیرید؟ هر روز یک صفحه جدید در نرم‌افزار ورد باز کنید و قابلیت‌های مختلف آن را امتحان کنید. همین قدم‌های کوچک و به ظاهر ساده در پایان سال می‌تواند شما را به نسخه بهتری از خودتان تبدیل کند. یک درصد پیشرفت روزانه وقتی کنار هم چمع شود نتیجه‌ای شگفت‌انگیز به ارمغان می‌آورد.

لیست مهارت های توسعه فردی

اگ به دنبال کسب مهارت‌های توسعه فردی هستید یا تصمیم گرفته‌اید امسال آموزش مهارت‌های توسعه فردی را در برنامه خود بگنجانید بدون شک به دنبال یک فهرست جامع از مواردی خواهید بود که باید بهبود ببخشید. برای رسیدن به این هدف باید با ابعاد توسعه فردی آشنا باشید و اهداف توسعه فردی را هم بشناسید. با اینحال وجود یک چک لیست جامع به شما کمک می‌کند بهتر در این مسیر قدم بردارید. چک لیستی که در ادامه در اختیارتان قرار می‌دهم را بررسی کنید و هر کدام برایتان مهم بود را در برنامه‌تان بگنجانید.

  • مهارت حل مسئله
  • مهارت گوش دادن موثر
  • افزایش قدرت اراده
  • برقراری ارتباط موثر و هوشمند
  • مبارزه با اهمال کاری
  • مهارت هدف گذاری و برنامه ریزی
  • بهبود زبان بدن
  • افزایش قدرت اعتماد به نفس و عزت نفس
  • مهارت صبوری
  • خودکنترلی
  • همدلی
  • قدرت شبکه سازی
  • مسئولیت پذیری
  • مدیریت زمان
  • مدیریت استرس
  • یادگیری
  • تصمیم گیری
  • مدیریت تعارض
  • کار تیمی
  • انعطاف پذیری
  • مذاکره
  • تفکر استراتژیک
  • برندسازی
  • تاب آوری
  • انضباط شخصی
  • مهارت رهبری
  • مهارت مدیریتی
  • خلاقیت
  • اخلاق کاری

سخن نهایی

در این مقاله سعی کردیم به سوال توسعه فردی چیست پاسخ دهیم و ببینیم چگونه می‌توانیم در این مسیر قرار گیریم. در آموزش‌ها و مقالات بعدی به سراغ مباحث دیگری می‌رویم که فرآیند رشد فردی‌مان را بهبود می‌بخشند و ما را در رسیدن به اهداف کسب‌وکارمان یاری می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید